Hvordan fjerner man kalk på glasdør i brusenichen?

Oprettet d. under Badeværelse

Glasdøre og låger i badeværelset, kan hurtigt blive grimme at se på, når kalken sætter sig fast. Man kan næsten undgå at kalken sætter sig, hvis man skraber vandet væk, hver gang man har været i bad, men det er de færreste der får det gjort. Når du skal igang med afkalkningen af glas, skal du være sikker på, at gulvet rengøringsmidlerne løber ned på, tåler syreholdig kalkfjerner. Det er en god ide at gøre gulvet vådt inden afkalkning, så skader du ikke fugerne.

Det første du skal gøre er at gøre glasdørene rene, med en god sanitetsrengøring og en ridsefri svamp. Når sæbefilm, hudrester og snavs er fjernet, går du igang med afkalkningen. Bland kalcikor med vand og brug den ridsefri svamp til at smøre glasset ind med, arbejd nede fra og op. Lad kalkfjerneren virke nogle minutter, men vær sikker på den ikke tørrer ind. Skyl efter med rigeligt vand, så syren ikke arbejder videre.

Efter afkalkning sidder der nogle gange lidt kalkpletter tilbage - de fjernes nemt med en Powerflex svamp. Powerflex svampen gøres godt våd og kalkpletterne poleres af glasset. Hvis lågerne ikke er meget kalkede til, men "kun" har kalkpletter, kan de fjernes med Powerflexsvampen, helt uden rengøringsmidler.